Podaruj swojemu warzywniakowi autentyczny włoski smak z bazylią Genovese Bioponis, idealną do twoich przepisów na pesto i soupe au pistou!
Włoska odmiana o intensywnym aromacie, bazylię genovese najczęściej wykorzystuje się do przygotowania pesto lub zupy pistou. Można ją także wykorzystać w potrawce warzywnej lub w sałatkach.
Kwiatostany sprawiają, że liście stają się gorzkie i zatrzymują wzrost. Zalecamy regularne przycinanie rośliny bazylii, zanim zakwitnie.
Po przycięciu swojego ogrodu, możesz zamrozić to, czego nie użyłeś, wkładając liście do woreczka do zamrażania bez powietrza i umieszczając je w zamrażarce lub siekając liście w tackach na lód, uzupełnionych wodą lub olejem i umieszczonych w zamrażarce. Możesz również przechowywać swoje liście bazylii bezpośrednio w butelce oleju, aby je aromatyzować. Po wysuszeniu stracą wiele smaków.
Przed spożyciem ziół lub roślin leczniczych zaleca się konsultację z lekarzem osobom w trakcie leczenia, dzieciom oraz kobietom w ciąży lub karmiącym.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zużyć w ciągu 12 miesięcy od zakupu.
| Marka | Bioponis |
| Nr referencyjny dostawcy | BIO30105G |
| Kolor | brązowy |
| Kolor | Brązowy |
| Ilość na produkt | 5 |
| Stabilność | Kultura i natura |